IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:00 | 17 април 2023
Обновен: 10:29 | 30 април 2024

Днес празнуват счетоводителите в България

Отбелязваме Международния ден за борба с хемофилията с велопоход

По материала работи: Слав Велев
Днес празнуват счетоводителите в България

Датата 17 април у нас се чества, като Празник на дипломираните експерт-счетоводители. С влизането в сила на Закона за счетоводството, одобрен от Великото народно събрание, на 3 януари 1991 г. се възстановява независимият финансов одит в България. В резултат на този акт започва отново да се практикува одиторската професия, която е съществувала съгласно закон през периода 1931-1948 година. Честит празник и точни сметки!

Днес светът отбелязва Международния ден за борба с хемофилията, който тази година ще премине под мотото „За свят бе кръвоизливи“. По случай инициативата, на 22 април, от Българската асоциация по хемофилия призовава всички да включат във велошествие в знак на съпричастност към хората с вродени нарушения в кръвосъсирването. 

Във Варна мероприятието ще се проведе от 11 часа на входа на Морската градина.

17 април е определен още за Международен ден на хайку поезията, като тази година, за първи път празникът ще бъде отбелязан и у нас с богата литературно-музикална програма.

В исторически план, на днешният ден се е състояло първото Велико народно събрание, което заседава само ден, в който е избиран Александър І Батенберг за княз на България.

Коментари

Новини Варна