IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:00 | 21 април 2023
Обновен: 06:00 | 19 април 2024

Президентът продължава консултациите с партиите в 49-ото НС (ВИДЕО)

С всеки избор парламентарната ви тежест расте, но с това и отговорността ви, заяви Радев към "Възраждане"

По материала работи: Слав Велев
Президентът продължава консултациите с партиите в 49-ото НС (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев продължава консултациите с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. Първите разговори за деня са с ПГ на "Възраждане". На "Дондуков" 2 пристигнаха Костадин Костадинов, Петър Петров, Цончо Ганев и Николай Дренчев, предаде БНТ.

"Поздравявам ви с високият ви изборен резултат – израз на доверието, което много български граждани възлагат на нас. Видно е, че с всеки избор вашата парламентарна тежест расте, но расте и вашата отговорност. Това Народно събрание има да наваксва много работа наследена от предишните. Каква времева рамка за приемането на бюджета и раздаването на мандатите очаквате? Съвпадат ли приоритетите ви с това, което чухте от другите политически сили, попита президентът Румен Радев.

Днес държавният глава ще се срещне още ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ", с което ще приключи кръгът от консултации.

След като бъдат проведени консултации с всички парламентарно представени партии държавният глава ще връчи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Коментари

Новини Варна