IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:30 | 21 април 2023
Обновен: 08:44 | 29 април 2024

ИТН при Радев: Ще бъдем опозиция на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ

Ние не сме стандартна партия, на която да се налагат щампите, които се налагат на останалите, каза Тошко Йорданов

По материала работи: Слав Велев
ИТН при Радев: Ще бъдем опозиция на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ

Кадър и ВИДЕО: БНТ

Президентът Румен Радев продължава днес консултациите с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. В момента разговаря с представители на „Има такъв народ“ .

В началото президентът Радев поздрави ИТН със сериозното, по думите му постижение за българската политика от партия, отпаднала от българския парламенти отново да се върнат, предаде БНТ.

Това рядко се среща, но явно е заявка, че ще бъдат контрольор в този парламент, каза Радев.

"Ние от ИТН не сме стандартна политическа партия, на която да се налагат щампите, които се налагат на останалите", каза Тошко Йорданов.

Попита ги каква е степенната им принадлежност към идейното обединение ГЕРБ-СДС - ПП-ДБ.

"Според нас в тази тежка обстановка политически отговорно е да има кабинет, защото поне ще може да се опита да се справи с проблемите, които са пред страната. Що се отнася до новосформиращото мнозинство - ще бъдем опозиция на тази конфигурация. Ако те продължат да се събират заедно, което е тяхно право, ИТН ще бъде опозиция", каза той. Допълни, че ще упражнят доста сериозен контрол по всички направления.

След като бъдат проведени консултации с всички парламентарно представени партии държавният глава ще връчи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Коментари

Новини Варна