IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:45 | 25 април 2023
Обновен: 06:32 | 29 април 2024

Църквата почита св. апостол и евангелист Марк

Точно преди 18 г. България и Румъния подписват договорите си за присъединяване към Европейския съюз

По материала работи: Слав Велев
Църквата почита св. апостол и евангелист Марк

Днес Православната църква почита паметта на св. апостол и евангелист Марк. Имен ден празнуват всички с имената Марк и Марко. Честит празник!

Преди точно 18 години, на 25 април 2015 г., на тържествена церемония в Люксембург България и Румъния подписват договори за присъединяването си към Европейския съюз от 1 януари 2007 г. Припомняме, че от българска страна Договорът за присъединяване е подписан от президента Георги Първанов, министър-председателя Симеон Сакскобургготски, министърът на външните работи Соломон Паси и министърът по европейските въпроси Меглена Кунева.

Асансьорите в цялата страната ще спрат днес, като част от международната инициатива Ден без асансьори. За девета поредна година каузата обединява у нас институции, компании, медии и обществени личности, за да бъде привлечено общественото внимание към темата за това колко важна за здравето е ежедневната физическа активност. 

Включете се и вие, защото България продължава да е сред страните, чиито граждани не спортуват активно, макар че според скорошно изследване на Евробарометър физическата активност на българите расте.

Днес е националният празник на Португалия, по повод годишнина от Революцията на карамфилите през 1974 г., когато около 300 офицери-заговорници от „Движението на капитаните” извършват военен преврат срещу режима на Марселу Каетану и фашисткия характер на управлението на страната.

Коментари

Новини Варна