IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:40 | 26 април 2023
Обновен: 12:53 | 25 април 2024

Мъж, убил след скандал роднина, влиза в затвора

56-годишният мъж от село Добротица ще лежи 3,4 г. и ще плати 600 000 лева

По материала работи: Слав Велев
Мъж, убил след скандал роднина, влиза в затвора

Ефективна присъда за причиняване на смърт след нанесена телесна повреда по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Силистра постанови съдът.

56-годишен мъж от село Добротица, община Ситово, предаден на съд от Окръжна прокуратура - Силистра за причиняване на смърт по непредпазливост след причинена телесна повреда, получи ефективна присъда. Д.З. ще търпи наказание 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при общ режим. Той ще трябва да заплати и направените разноски поделото. Уважени бяха и гражданските искове на обща стойност 600 000 лева на роднините на починалия.

На 2 януари 2022 година, 47-годишен мъж бил намерен на улица в село Добротица в безсъзнание. Той бил настанен незабавно за лечение в болнично заведение, но така и не дошъл в съзнание. Няколко дни по-късно починал.

В хода на разследването по случая било установено, че последно жертвата се срещнал със свой роднина, с когото имали неразрешен конфликт. Помежду им възникнал словесен спор, прераснал във физически сблъсък. От събраните доказателства станало ясно, че 55-годишният тогава подсъдим нанесъл удар на своя роднина, в резултат от който той паднал на земята. При падането обаче жертвата ударил главата си силно и, макар първоначално да не дал вид, че е пострадал сериозно, по-късно състоянието му се влошило и довело до фатален край.

Първоначално Д.З. бил привлечен към наказателна отговорност за убийство по чл. 115 от НК, но резултатите от извършените експертизи и анализи наложили преквалифициране на обвинението. Така се стигнало до привличането му като обвиняем за престъпление по чл. 124, ал. 1, във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК.

Решението на Окръжен съд - Силистра подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Коментари

Дед Колю ( преди 1 година )
Едно е да е осъден да плати, съвсем друго е да плати. Нищо няма да плати.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна