IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:40 | 30 април 2023
Обновен: 11:16 | 27 април 2024

Нова жертва на домашно насилие, задържан е съпругът ѝ

Жена от Перник е убита в дома си, едно от децата е подало сигнала до полицията

По материала работи: Слав Велев
Нова жертва на домашно насилие, задържан е съпругът ѝ

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Нов случай на домашно насилие в България завърши трагично. Полицията в Перник задържа 41-годишен перничанин, заподозрян, че е причинил смъртта на съпругата си.

Около 04:30 ч. на 29 април е получен сигнал, че в жилище на ул. "Ю. Гагарин" е намерена мъртва 43-годишна жена. Служители на полицията реагирали незабавно и е започнато досъдебно производство.

Като заподозрян е задържан съпругът на жертвата за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – умишлено убийство. Тялото на жената е закарано в Съдебна медицина за аутопсия. Първоначално на мъжа е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане, след което е привлечен като обвиняем и с постановление на прокурор е задържан за до 72 часа.

Предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

Обвиненият за трагедията Димитър Димитров се е обадил на бащата на съпругата си Анита с думите, че „нещо лошо се е случило". След това едно от двете деца на семейството, които живеят при баба си и дядо си, е подало сигнал за убийството в полицията. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в града. 

По думите на старши комисар Павел Млеканов, директор на Областната дирекция на МВР, самата специфика на случая подсказвала, че е извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. „Дали убийството е извършено в състояние на афект е друг въпрос”, подчерта той.

От прокуратурата подчертаха, че в качеството на обвиняем Димитър Димитров се е възползвал от правото си да не дава обяснения. „Пред близки, дошли на място в жилището, е заявил, че не той е извършил деянието”, заяви Стоилова.  

Както съобщихме, тялото на жертвата е открито в апартамента на заподозрения. По него е имало множество наранявания.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Повдигнати са му обвинения за умишлено убийство. Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор.

Коментари

Новини Варна