IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:20 | 7 май 2023
Обновен: 15:54 | 2 май 2024

На Гергьовден: 9 души са загинали, а 25 са ранени по пътищата на България

Младежи загинаха при зверска катастрофа във Видин

По материала работи: Слав Велев
На Гергьовден: 9 души са загинали, а 25 са ранени по пътищата на България

Двама младежи загинаха при зверска катастрофа на ул. "Панония" във Видин/Снимка: Фейсбук

Девет души са загинали, а 25 са ранени при пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Общо 17 пътни произшествия със загинали и ранени са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. Ранени са 25, девет души са загинали.

В София са регистрирани 15 леки и едно тежко произшествие, има двама ранени. 

Младежи загинаха в тежка катастрофа във Видин. 

Според първоначалните данни 23-годишен видинчанин, шофирайки с несъобразена скорост лек автомобил "Мерцедес", напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и се блъснал в стълб.

На място са загинали шофьорът и 19-годишен младеж, пътувал на предната седалка.  В болница е настанен друг 19-годишен видинчанин, пътувал на задната седалка.

Колата е била размазана от силата на удара. За силата на удара свидетелстват и щетите по автомобила.

Трагедията стана вечерта на 6 май. В 23.38 часа в полицията постъпил сигнал за  инцидента във Видин, който се разиграл на бул. "Панония" в посока изхода на областния град (Северна промишлена зона).

Извършен е оглед на местопроизшествието. Разследването продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство.

От началото на месец май в България са станали 117 пътнотраснпортни произшествия, при които 140 човека са пострадали, а 14 са загубили живота си. 

Коментари

Новини Варна