IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:00 | 1 юни 2023
Обновен: 22:00 | 19 април 2024

Манол Пейков: "Възраждане" ме нарекоха “мръсна гнида” и ме ритаха по краката

Костадинов: Няма да търпим позорно поведение; Нинова: Видяхме разруха, дъно и падение

По материала работи: Слав Велев
Манол Пейков: "Възраждане" ме нарекоха “мръсна гнида” и ме ритаха по краката

Кадър и ВИДЕО: NOVA

До бой се стигна в пленарната зала по време на днешното заседание на Народното събрание след декларация на партия "Възраждане". Те отново призоваха "Продължаваме Промяната" да напуснат парламента, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства.

Депутатите трябва да гласуват на второ четене в четвъртък промените в Закона за съдебната власт, както и Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с промяната на Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика.

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт е внесен от Министерски съвет и цели създаването на правила и специални мерки за децата и уязвимите лица, за да се гарантира, че те могат да участват ефективно в наказателното производство и могат да се ползват от правото си на справедлив съдебен процес в същата степен, както другите обвиняеми. С предложените промени се създават изрични правила за определяне на възрастта на непълнолетните заподозрени или обвиняеми и се предлага презумпция при съмнение за възрастта, че свидетелят е на възможно най-ниска възраст, като се допуска и извършването на медицинска експертиза за установяване на възрастта.

Втората точка в дневния ред на народните представители е гласуване на Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на Решение на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика, внесен от Искра Михайлова и Даниел Проданов. Вносителите посочват, че към днешна дата все още няма официална информация нито относно броя и формата на проведените срещи и разговори, нито за изготвени предложения, планове или проекти свързани с преговорния процес.

“Явор Божанков излезе да каже важни неща по отношение на тяхната свързаност с Русия, която е безспорна. Да няма правителство е директен интерес на Русия”. Това заяви Манол Пейков, цитиран от БНТ.

“Възраждане нарушава реда всяка секунда. В кулоарите ме нарекоха мръсна гнида вчера”, каза още Пейков, след което обясни, че са заплашили, че ако има правителство, ще доведат хората вътре в НС. “Ритаха ме в краката, защото не се вижда там, започнаха да казват, че ще ни пратят в Белене, това са неща, които обичайно казват, но вие не ги чувате”, каза още Манол Пейков.

Той се извини публично и на депутата, на когото е свалил очилата.

"Позорното поведение на една позорна партия ПП няма да търпим повече. Простащината извира от всяка тяхна дума и жест. Тази партия няма място в НС. Никога не сме си позволявали да отправяме лични нападки. Всеки, който срами институцията, няма да излиза на парламентарната трибуна. Всеки път от тук насетне, когато някой се опита да позори институцията Народно събрание, да срами България и да цапа името на българския парламент, ние ще реагираме твърдо и безкомпромисно. Няма да допуснем тези хора да излязат на парламентарната трибуна."

Корнелия Нинова за скандала: Видяхме разруха, дъно и падение

Станахте свидетели на едни от най-срамните сцени в най-новата история на българския парламент. Видяхте всичко през екраните, но не чухте всичко. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните, т. нар. евроатлантици бяха обвинени за служба на чужди посолства. Те от своя страна обвиниха другите в Путинизъм, слуги на Путин, защитници на интересите на Русия. Плюха се буквално, чупиха си очила, късаха си ризи. Наричаха се джендъри срещу фашисти. Стигна се до екстремизма на "Възраждане" да искат нахлуване в Народното събрание и да говорят за преврат и контрапреврат. Видяхме разруха, дъно и падение. Ние не сме част от това", посочи Нинова.

"Това ще се случва с всеки, който има различно мнение от тяхното и им казва истината. И то е само началото.", написа депутатът Христо Петров.

"Преди година и половина аз нарекох тези хора с истинското им име. Ако някой смята, че насилието и концлагерите са в миналото, ще осъзнае реалността по най-трудния начин.

От всеки един от нас зависи дали България ще бъде нормална европейска държава или ще се превърне в това, към което тези хора ни бутат.", завършва Хазарта.

Коментари

Новини Варна