IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:00 | 4 юни 2023
Обновен: 08:42 | 18 март 2024

Времето се затопля, живакът скача до 29 градуса

Над Черноморието ще е предимно слънчево, температурата на морската вода е 20°-22°

По материала работи: Слав Велев
Времето се затопля, живакът скача до 29 градуса

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Времето се затопля, а температурите ще достигат до 29 градуса. През нощта облачността ще се разкъса и намалее, в Източна България до ясно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще бъде почти тихо. Утре ще преобладава слънчево време. Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините в Западна България облачността ще е значителна, главно в следобедните часове с валежи от дъжд, на места - придружени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. В планините на изток ще преобладава слънчево време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, главно в планинските райони в Западна България, ще има изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, по Черноморието след обяд - умерен, от изток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, съобщи БТА.

Коментари

Новини Варна