IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:40 | 8 юни 2023
Обновен: 08:13 | 19 април 2024

Златко Баретата изпрати лично Ангел Христов

Червен килим и 17 венеца за погребението на Брат Галев

По материала работи: Слав Велев
Златко Баретата изпрати лично Ангел Христов

Днес погребват Ангел Христов, известен като Геле от Братя Галеви, със 17 венеца от бели и червени рози. На погребението в град Дупница дойдоха Златко Баретата, Васил Капланов - Каплата и приятелката на Пламен Галев.

Поклонението е в храм "Св. Георги" в град Дупница. Близките на Геле са резервирали целия паркинг пред храма, а на стълбите пред църквата бе постлан червен килим,  пише "24 часа".

Пред храма бяха нареди 17 венеца с цветя. "Брат мой", "Братко наш" и "Приятелю" бяха изписани на цветята. Венецът от децата на Геле е с бели рози, а от семейството - с червени. 

Ангел Христов и съдружникът му Пламен, известни като Братя Галеви, са издирвани от 11 г. с червена бюлетина от Интерпол. Предполагаше се, че и двамата са извън страната. 

На 3 юни стана ясно, че Христов се е прибрал в България и е починал в имението си в село Ресилово. Смъртта му бе както изненадваща, така и мистериозна. 

Според смъртния акт е починал на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница, а според полицията - в имението си в с. Ресилово.

Погребението му трябваше да бъде още на 4 юни, но тялото му бе иззето заради разследване на прокуратурата и МВР. 

Извършена бе аутопсия по досъдебно производство, която показа, че починалият е Христов, издъхнал след остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали от кръв и тъкани за допълнителни биологични и хистологични изследвания.

Коментари

Новини Варна