IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:15 | 9 юни 2023
Обновен: 09:13 | 24 април 2024

Чудесно време за плаж през уикенда по морето

Валежи и гръмотевици в Западна България

По материала работи: Слав Велев
Чудесно време за плаж през уикенда по морето

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Чудесни условия за плаж ще има този уикенд по Черноморието у нас. Максималните температури ще бъдат от 26° до 31°, на морския бряг - от 23° до 25°. Ще преобладава слънчево време с вероятност за валежи и гръмотевици само в планинските райони в Западна България.

През нощта ще превалява все още в югозападните райони от страната. Минималните температури в съботния ден ще бъдат от 13° до 18°, в София около 14°, а максималните - между 26° и 31°, в комбинация със слаб до умерен вятър от север-североизток. Ще преобладава слънчево време с валежи и гръмотевици в на места в западната половина от страната.

Утре предупреждение от първа степен, код жълто, за възможни значителни количества е обявено в Югозападна България. Чудесни ще са условията за плаж по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад. Ще бъде слънчево и по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури от 25° до 27°. Температурата на морската вода по нашето крайбрежие е 21- 22°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Много слънчеви часове и в планините утре, но в масивите от западната половина на страната ще има райони с валежи и гръмотевици.

В неделя температурите ще останат почти без промяна. В Източна България и по Черноморието ще се задържи слънчево, но в останалата част от страната ще има райони с превалявания и гръмотевици.

В началото на новата седмица на много места се очакват проливни валежи и гръмотевични бури, в понеделник - в северозападната половина от страната, а във вторник - и в източните райони.

Коментари

Новини Варна