IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:40 | 17 юни 2023
Обновен: 18:51 | 28 април 2024

Линда: Кирил няма страх да направи нужните промени

За Бойко Борисов - шкембе чорба. За Румен Радев - свинско, предлага шеф Макензи-Петкова

По материала работи: Слав Велев
Линда: Кирил няма страх да направи нужните промени

Снимка: Фейсбук

Съпругът ми трябва да продължи с това, което е започнал. Аз съм тук от 16 г. Трябва промяна в държавата, структурата. На всички места. Институциите трябва да работят за хората. Това е много важно. Той е проправил пътя за това. Той има страст за тези неща. Няма страх да направи промените, които са нужни. 

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria кулинарът и съпруга на Кирил Петков, Линда Макензи-Петкова, която представи първата си кулинарна книга.

Каква рецепта да дам за политическия ни живот. Кирил харесва нови неща, но харесва и старите рецепти много. Харесва рецепти готвени на бавен огън. Например мусака, джолан със зеленчуци. Нещо сладко, да речем.

За Бойко Борисов бих предположила шкембе чорба. За Асен Василев - стекчета с телешко и вино. За Румен Радев - свинско. Те са класически българи. Трябва да си смел в кухнята, както и в политиката.

Миналото лято се роди идеята за тази книга. Правя всичко без глутен, без захар, вегански. И много хора ме питаха за рецепти.

Тази книга показва, че може нашият живот да е и друго освен политиката. Може да е красив. Всяка рецепта има история. Ето защо е толкова специална за мен. Много е ценна тази книга за мен.

Майка ми почина преди 3 г. После взех нейните бележници от Канада. Рових из рецептите. Взех рецепти и от майката на Кирил. Има много рецепти в книгата от такива бележници. 

Във всеки етап от живота ми исках да стана нещо различно. Завърших икономика. Но Ема примерно не можеше да консумира глутен, започнах да готвя по алтернативен начин и се запалих по това. Без въглехидрати.

Вижте цялото интервю във ВИДЕОТО

Коментари

Новини Варна