IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
13:30 | 28 юни 2023
Обновен: 13:37 | 3 май 2024

Спипаха съдия от Търговище с подкуп

Мирослав Митев взел 5 бона, за да оправдае мъж по дело за побой над полицай

По материала работи: Слав Велев
Спипаха съдия от Търговище с подкуп

Задържаха съдия в Търговище, докато получава подкуп. Магистратът е арестуван късно снощи. 

Разследването се води от Софийската градска прокуратура и антикорупционната комисия. 

Мирослав Митев е арестуваният магистрат, задържан вчера с 5000 лева подкуп. Парите били, за да оправдае мъж по дело за побой над полицай. Процесът се гледал на втора инстанция в Окръжен съд - Търговище, където Митев правораздава, пише "Флагман".

Подсъдимият бил осъден на първа инстанция. Той сам подал сигнал за подкупа. Тепърва ще се уточнява дали това е била цялата сума или част от нея. През 2014 г. Митев е кандидатирал за председател на окръжния съд в града. Характеристиката му определя съдията като човек, който се "води единствено от вътрешното си убеждение и закона".

Освен това не се поддава на тласъци и закани. Отхвърлен е, а през 2019 г. отново опитва безуспешно. Днес Митев е трябвало да е на работа. Имал е планувани казуси, които ще бъдат отсрочени.

Съдиите в града са потресени от случилото се и споделят, че Мирослав Митев има над 20-годишен стаж. Преди да отиде в Търговище, той е бил в съда в Попово. Разбира се, правното си образование в получил в милиционерската школа в Симеоново.

Коментари

Дядо Йоцо Гледа ( преди 9 месеца )
А Елена Захариева Калпачка от Районен съд Асеновград и нейната съучастничка Мария Теуриева от същия съд, кога? Първата пере пари с фиктивни договир за дарения- 350 000 декларирала дарения за една година.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна