IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:36 | 29 юни 2023
Обновен: 04:16 | 3 май 2024

Спецоперация по границата с Турция: Спипаха 275 нелегални мигранти

Операцията се провежда и към момента в областите Бургас и Ямбол. В нея участват около 700 служители на МВР

По материала работи: Слав Велев
Спецоперация по границата с Турция: Спипаха 275 нелегални мигранти

Снимка: БТА/АРХИВ

275 нелегални мигранти са спрени днес на българо-турската граница при мащабна /специализирана полицейска операция.

"Имаме дотук 13 случая. Това е от 6.00 ч. сутринта до момента", съобщи комисар Ивайло Тончев, началник на Граничното полицейско управление в Елхово.

Операцията се провежда и към момента на територията на областите Бургас и Ямбол. В нея участват около 700 служители на МВР. Обособени са 25 контролни пункта в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. По време на проверките са задържани 10 нелегални мигранти от Мароко и двама български граждани с тях в района на Средец, поясни Тончев.

По думите му мигрантският натиск е по-силен в сравнение с миналата година.

Превозването на мигранти се извършва с всякакъв вид транспортни средства. "Включително и линейки, автомобили тип баничарки, бусове, леки автомобили, в частност комби. В момента с тези сили и средства успяваме да се справим", подчерта комисар Тончев.

Операцията ще продължи до отпадането на нейната необходимост, допълни началникът на Граничното полицейско управление в Елхово.

Коментари

Новини Варна