IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:00 | 2 юли 2023
Обновен: 08:06 | 7 май 2024

Цончо Ганев каза за сина си, а Кирил Петков за баба си

Съпредседателят на ПП защити Васил Терзиев с история за лагерите и ДС

По материала работи: Слав Велев
Цончо Ганев каза за сина си, а Кирил Петков за баба си

Народният представител от „Възраждане” Цончо Ганев отговори на обвиненията за апартамента на сина си в софийския квартал „Овча купел”.

Сайтът Bird.bg написа, че синът му е придобил имот в София миналата година за 197 442 лева. В цената влиза дори и гараж, което е доста изгодно за столицата. Баща му има деклариран влог в евро, но не й сумата за апартамента.

Ето какво написа Цончо Ганев във фейсбук:

Вече толкова години се занимавам с обществено полезна дейност, че съм приел за даденост старата максима - "Няма ненаказано добро".

 "Цончо Ганев и Александра Ганева, родители на Силвестър Ганев, продават тяхната част от апартамент в Златни пясъци. Тази продажба е реализирана на 23.03.2020 г. и е на стойност 81 664 евро. Още в декларацията пред Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), при напускане на Общински съвет Варна, Цончо Ганев е декларирал направено плащане по предварителен договор за изграждане и покупко-продажбата на апартамент в София, като същият е на името на Александра Ганева.

Първата вноска съгласно договора е в размер на 18 191 евро. Последният е деклариран и при встъпването му в длъжност като народен представител и в 47-то Народно събрание на 29.12.2021 г.

Което означава, че предварителният договор е подписан преди почти три години (!), преди Цончо Ганев да бъде избран за народен представител, за апартамент, купен на зелено в краен квартал на София, което обосновава и по-ниската му цена.

Сделката за закупения апартамент в гр. София, район Овча купел, който се използва в медийната манипулация, е вписана в Агенция по вписвания на 17.08.2022 г., също е вписан в декларацията на Цончо Ганев пред Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Разбира се, в умело подготвената медийна манипулация, декларацията пред КПКОНПИ не се споменава, а се ползва декларацията в Агенцията за вписвания. В последната фигурира крайната сума, платена за апартамента след двугодишно изплащане на траншове.

С други думи, удобно се използва декларацията от Агенция по вписванията, в която е описана крайната сума, а не тази от КПКОНПИ, в която е описана сделката за имота."

В същото време съпредседателят на ПП Кирил Петков разказа история за баба си с идеята да защити кандидатът на партията за кмет на София Васил Терзиев.

"Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим", написа в личния си фейсбук профил Петков. Поводът са думите на Методи Андреев, който публично описа връзките на фамилията на кандидата за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев с ДС.

"Нещо повече - баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си”, продължи Петков. И заяви: „Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше “страхът е най-лошият съветник.””

Ето какво още написа Кирил Петков:

"Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си.

И точно поради тази причина подкрепям Васил Терзиев на 100%. Той също не послуша страховете на онези, които му казваха “не го прави”. Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на Телерик, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи.

Защо му трябваше да влиза в политиката?

Отговорът е прост: от чувство за отговорност и защото има куража да променя!

Мислите ли, че той не осъзнаваше, че срещу него ще има атаки и че те не бяха предвидими? Бяха. На всички нас обаче ни беше ясно, че Продължаваме промяната, Демократична България, Спаси София трябваше да се обединим около един човек, който е можещ, надпартиен, неподкупен, който е управлявал хиляди хора и знае как да постига успех. Повярвайте ми, с тези характеристики няма много хора, които да искат да влязат в тази кална битка с едно единственото чувство - чувството за дълг.

Ето защо като внук на хора, които са били в лагер, заставам зад Васил Терзиев, защото неговите успехи се дължат само на неговите действия, защото смелостта да скочи в тази мръсна битка, въпреки сегашния си хубав живот, е завидна и най-вече заставам зад него, защото вярвам, че има качествата да превърне София в наистина хубав град за хората.

Отборът на промяната се увеличи и София ще бъде различна след следващите избори!"

Коментари

Новини Варна