IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
16:00 | 4 юли 2023
Обновен: 14:59 | 4 май 2024

Окошариха шуменец, гледал трева „Под манастира" с приятелка

В оранжериите в имота са открити над 800 растения

По материала работи: Слав Велев
Окошариха шуменец, гледал трева „Под манастира" с приятелка

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Съдът уважи като основателно искането на Окръжна прокуратура – Шумен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 48-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за отглеждане и държане на марихуана с цел разпространение, и го остави в ареста. К.К. е обвиняем за извършването на две престъпления - по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК.

Той беше задържан за срок до 72 часа, след като на 1 юли 2023 година в двора на имот, разположен в м-ст „Под манастира“, край град Шумен, използван от обвиняемия и жената, с която съжителства, са установени две оранжерии, добре оборудвани и пригодени за отглеждане на канабис. В тях са намерени общо 267 растения в различен стадий на растеж. В помещение в къщата са открити още 282 растения в полусухо състояние, както и 240 малки растения - разсад. Иззето са също значително количество суха тревиста маса - 850 грама. Освен това, в жилище в град Шумен били намерени още 300 грама суха марихуана.

По делото в качеството й на обвиняема като помагач е привлечена и 48-годишната приятелка на К.К., която е на свобода срещу парична гаранция.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.

Коментари

Новини Варна