IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:15 | 11 юли 2023
Обновен: 15:01 | 24 април 2024

Читалищна работничка спипа крадец

21-годишният мъж направил опит да открадне сумата от 1434 лева и фотоапарат от читалището в село Илия Блъсково

По материала работи: Слав Велев
Читалищна работничка спипа крадец

"Читалище Просвета - 1925"/Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com

21-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Шумен, след като бил привлечен към наказателна отговорност за извършен от него опит за кражба на сума пари и вещи от читалище в шуменско село, като случаят не е маловажен. Деянието останало недовършено от В.Х. по независещи от него обстоятелства.

На 10 юли 2023 година, младият мъж направил опит да открадне сумата от 1434 лева и фотоапарат от читалище в село Илия Блъсково. Той бил забелязан от служителка, която реагирала. Това принудило В.Х. да хвърли парите и да опита да избяга. Бързата реакция на полицейските служители довела до задържането му.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Шумен. Предстои в съда да бъде внесено искане за „задържане под стража“ на младия мъж, който е известен на органите на реда и към настоящия момент е действал в условията на повторност при извършване на престъплението.

Коментари

Новини Варна