IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:00 | 18 юли 2023
Обновен: 15:35 | 25 април 2024

Електрическо одеяло подпали хоспис, загина жена

Инцидентът е станал в шуменското село Мадара

По материала работи: Слав Велев
Електрическо одеяло подпали хоспис, загина жена

Снимка: БНТ/Здравка Русева

90-годишна жена е загинала в пожар, избухнал тази нощ в хоспис в шуменското село Мадара. Пожарът е станал в следствие на късо съединение в електрически дюшек, съобщиха от полицията.

Жената е от лежащо болните в хосписа, когато в 4:00 часа тази сутрин е пламнал антидекубиталният ѝ дюшек. Все още не е ясно дали жената е починала от задушаване или от късото съединение.

Управителят на хосписа д-р Атанас Атанасов не пожела да разкрие пред БНТ подробности за злополучния инцидент, но заяви, че реакцията на персонала е била бърза. По думите му, имали герой в хосписа – човек от персонала, който е реагирал адекватно на ситуацията.

Д-р Атанасов каза още, че много от настанените не са разбрали за инцидента, но цяла сутрин е отговарял на обажданията на близките на настанените.

След подаване на сигнала, на място са пристигнали две пожарни. Пожарът е локализиран, като не е допуснато разпространението му в сградата. Останалите щети от огъня са материални – хранителни продукти, мебели и опушена от дима стая.

Образувано е досъдебно производство. Предстои да се направи проверка дали са спазени противопожарните норми. Според нормативните документи, хосписите се проверяват от пожарната на 4 години.

Коментари

Новини Варна