IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:45 | 2 август 2023
Обновен: 22:38 | 26 април 2024

Близнакът призна: Станах свидетел на убийството на Димитър

Съдът остави за постоянно в ареста двамата братя от Цалапица

По материала работи: Слав Велев
Близнакът призна: Станах свидетел на убийството на Димитър

Снимка: БНТ

Самопризнание на единия от близнаците, замесени в случая с убийството на млад мъж от Цалапица. Пред съда Борислав Динков заяви: „Съжалявам, че станах свидетел на убийството на Димитър”. Брат му Валентин допълни: „Съжалявам, Митко ми беше приятел”, предаде NOVA.

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя. Мотивът за това е, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че те са извършили деянието, за което са обвинени – лично укривателство, като са помогнали на извършителя да зарови трупа и прикрие следите.

Делото премина изключително емоционално. В залата бяха допуснати родителите и близките на убития Димитър. На няколко пъти те поискаха да се саморазправят с двамата братя. По-рано пред съдебната палата се проведе и протест. За 19 ч. пък е планирана жива верига на главния път Пловдив – Пазарджик.

Коментари

Новини Варна