IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:20 | 4 август 2023
Обновен: 00:04 | 30 април 2024

Ради Георгиев от Сенокос е загиналият моторист, обвиняват състоянието на пътя

Не само високата скорост, а и състоянието на пътната отсечката, водят до трагичния инцидент, смята кметът на селото

По материала работи: Слав Велев
Ради Георгиев от Сенокос е загиналият моторист, обвиняват състоянието на пътя

Ради Георгиев е загиналият 34-годишен мъж от балчишкото село Сенокос, научи Про Нюз Добрич. Както по-рано съобщихме, той загина на място, след като се блъсна с мотора си, марка "Хонда", в дърво по пътя Балчик-Добрич, на разклона за с. Дъбрава.

За Ради приятели и познати споделят, че е бил работлив, неконфликтен и добронамерен, винаги готов да помогне, без значение от време и разстояние.

Негов съселянин споделя, че е израснал в добро семейство, вероятно е имал и много планове за живота, но за съжаление, високата скорост отнема живота му. Ради е работил в местната кооперация като механизатор, както и неговият баща. Очаква се днес да се прибере неговият брат, който е международен шофьор. Погребението ще е от 16 часа в гробищния парк в селото.

Жители на селото споделят, че момчетата от селото често карат опасно, но кметът Красимир Георгиев смята, че това не е единственият фактор, довел до трагичния изход. Той вече е подавал сигнали в Агенция “Пътна инфраструктура”, Министерство на регионалното развитие, Облстна управа и кмета на Община Балчик с настояване на пътния участък между Балчик и Добрич да се положи маркировка, каквато в момента липсва. Дивата растителност около пътя също създава опасност за движещите се. Иска и поставяне на тактилна маркировка на входовете на селото по главния път. Вечер придвижването е най-трудно, а за последно маркировката е обновявана преди 4 години, каза той.

Кметът на Сенокос сподели, че цялото село скърби за младия мъж.

Екипът на ИА "Черно море" изказва своите съболезнования на близките на Ради Георгиев.

Още новини от Добрич и региона ще откриете на Про Нюз Добрич

Коментари

Новини Варна