IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:27 | 5 август 2023
Обновен: 16:43 | 1 май 2024

Намереният убит е издирваният Иво?

От Прокуратурата ще обявят повече подробности утре

По материала работи: Слав Велев
Намереният убит е издирваният Иво?

Издирваният Иво Колев е намерен мъртъв в квартал „Горубляне“. Това съобщи негов близък в социалната мрежа, предаде GlasNews.

"Момчето е намерено убито," написа Димитър Н., който публикува апел за изчезването му.

Следите на Иво Колев се губят около 02:30 часа на 4 август в столичния ж.к. „Дружба“. Той е висок около 190 см и е от Лозен.

Семейството на Колев е подало сигнал в полицията.

Днес стана ясно, че 27-годишният мъж е убит, а тялото на 18-годишно момиче е намерено в софийското село Лозен.

Задържан е 34-годишен мъж за двойното убийство. Заподозреният за престъпленията е бил арестуван на пътя между Айтос и Бургас.

Водещата версия, по която работят разследващите, е любовен триъгълник.

Задържаният за двойното убийство е посочил къде е скрил труповете

Ето какво съобщиха от прокуратурата:

Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.   

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 г. в сградата на Съдебната палата в град София, бул. „Витоша“ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.

Коментари

Новини Варна