IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:20 | 5 август 2023
Обновен: 20:49 | 29 април 2024

Правят буферен паркинг за 100 коли на "Болата", слагат и табели за румънците

Новият областен управител на Добрич се захвана с решаването на казуса

По материала работи: Слав Велев
Правят буферен паркинг за 100 коли на "Болата", слагат и табели за румънците

Плаж "Болата"/Снимка: Черно море/АРХИВ

Новият областен управител на Добрич Йорданка Костадинова се захвана с разрешаването на един от язвителните проблеми в поверената й област, а именно достъпът до плаж "Болата" и опазването му.

Именно това бе темата на работна среща, свикана от новият губернатор на Добруджа. В срещата, породена от множеството сигнали за нарушители и нуждата от предприемане на действия, участваха заместник областният управител Живко Желязков, кметовете на Община Каварна Елена Балтаджиева и на с. Българево – Георги Георгиев, представители на РИОСВ Варна, полицията и Областно пътно управление. Костадинова представи проблема и изслуша направените предложения от представителите на институции, съгласно компетенциите им.

В резултат на обсъждането се взе решение за поставяне на многоезична табела, която да указва начина на достъп до плажа. Взе се решение също да бъде обособен буферен паркинг в дясно от пътя за около 100-ина автомобила.

За целта РИОСВ - Варна ще предостави точни координати на терена край пътя, в който няма защитени растителни видове. Кметът на община Каварна заяви, че след създаването на паркинга, ще бъде назначен работник, който да съблюдава автомобили да не паркират на плажната ивица.

Коментари

Новини Варна