IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:40 | 6 август 2023
Обновен: 09:28 | 28 април 2024

Кранево затъна в боклук в разгара на лятото

Според кмета на Балчик сметопочистващата фирма е изрядна и подозира, че в селото има умишлен саботаж

По материала работи: Слав Велев
Кранево затъна в боклук в разгара на лятото

Кадър: NOVA

Препълнени кофи за смет и смрад в Кранево в разгара на лятото. За това сигнализираха възмутени туристи пред NOVA. Преливащи от смет кофи има и в близост до централната улица и не спира да възмущава туристите.

Сред възмутените летовници в курорта е Виктор Вълков. "Сами виждате аромата, околната среда просто е под всякаква критика. Не се получават нещата - така туризъм не се прави в 21 век", заяви той.

Работещите в близост също недоумяват: "Според мен трябва да има повече кошове за боклук и всеки ден да се идва по няколко пъти и да се изнася", посочи Борислав Кърджев - работещ в хотел в Кранево.

Според кмета на селото причината наистина е в недостига на контейнерите. "Самото почистване, като кратност и като брой съдове е в пъти намалено спрямо предходната почистваща фирма", каза Румен Николов.

И, въпреки че, проблемът със сметопочистването е от години, Румен Николов твърди, че не може да предприеме нищо. "Аз в момента нямам абсолютно никакви права върху дейността на сметопочистващата фирма. Нито да разписвам протоколи за извършените дейности, нито да ги задължа, да ги глобя'', обясни Николов.

Кметът на Балчик обаче е категоричен, че сметопочистващата фирма е изрядна и подозира, че в селото има умишлен саботаж. "Никога е нямало оплаквания, че тя не си спазва графика за сметоизвозване или че нарушава броя на съдовете, които обслужва", подчерта Николай Ангелов.

Николов обаче отрече твърденията, че няма чистачи в селото и вече е предприел крайни мерки: "Положението стана до такава степен нетърпимо, че бях принуден да се обърна и към премиера и към министърката на туризма", обясни той.

Коментари

Новини Варна