IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:15 | 9 август 2023
Обновен: 04:06 | 30 април 2024

Майка изхвърли детето си от колата

8-годишното момче е получило лека телесна повреда в условията на домашно насилие

По материала работи: Слав Велев
Майка изхвърли детето си от колата

Снимката е илюстративна/iStock

За пореден случай на домашно насилие, но този път над дете, съобщиха от ОД на МВР – Бургас. Сигнал за него е подаден на 1 август  в Районно управление – Царево. Дни по-рано – на 29 юли около 18 ч., по т.нар. „Царевски път” 49-годишна жена от Царево е издърпала и изхвърлила от купето на кола 8-годишния си син.

Детето е получило лека телесна повреда в условията на домашно насилие. По сигнала е образувано бързо производство. След множество незабавни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия майката е задържана за срок до 24 часа. По искане на Районна прокуратура – Бургас ѝ е постановена принудителна мярка "Задържане под стража".

На пострадалото момченце е извършен разпит в "синя стая" в присъствието на квалифицирани психолози, съдия от Районен съд - Бургас и особен представител. Бързото производство е обединено с друго досъдебно производство срещу същата жена, образувано във връзка с подаден сигнал за това, че през неустановен период от време на 2023 година майката е оставила без надзор и грижа двете си малолетни деца на 5 и 8 години.

Коментари

Новини Варна