IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:00 | 17 август 2023
Обновен: 13:42 | 27 април 2024

Ето къде убиха Алексей Петров (ВИДЕО)

Физиотерапевтката Мирослава e простреляната жена

По материала работи: Слав Велев
Ето къде убиха Алексей Петров (ВИДЕО)

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Националната телевизия показа снимки и кадри от мястото на покушението, в което загина Алексей Петров по време на втори оглед от разследващите. Експертът по сигурност и бивш кандидат за президент беше застрелян вчера в столичния квартал "Драгалевци", а жена беше ранена тежко. Стрелецът още се издирва. Специален щаб от представители на прокуратурата и службите ще търсят мотиви и версии за убийството.

Разследващите работят успоредно по установяване на извършителя и поръчителя, и върху търсенето на мотивите за това убийство.

Мотивите са важни, защото могат да насочат разследващите, както към поръчителите, така към евентуалния извършител. Мотивите са много важни за анализа на службите - важно е да съберат оперативна информация, защото могат да им подскажат къде да се очакват "вторични трусове" и да бъде намален рискът от следващи убийства или други действия, предаде БНТ.

Предполага се, че по пътеката, по която са тръгнали Алексей Петров и жената, която го е придружавала, часове по рано е тръгнал и извършителят на убийството. След това по пътеката са минали и туристи от Украйна, които са чули шума от убийството. Те вече са дали показания.

Маршрутът осигурява най-бързият достъп до Черни връх и се предполага, че извършителят се е оттеглил натам. От Черни връх има два варианта за изход от планината - към Перник и към Дупница, от където извършителят може да напусне страната през Сърбия или РСМ.

По маршрута няма камери за видеонаблюдение, за да бъде засечен и няма покритие на мобилни телефони, което също затруднява засичането по мобилни клетки на извършителя. От Черни връх има населени места, където може да го е чакала кола, за да се отдалечи от мястото на престъплението.

Неофициално се знае, че охраната на Алексей Петров е била на 50-70 метра от него, защото той е казал, че няма нужда да го придружава. Това не е характерно за Алексей Петров. Изключение е също, че се е движил в неброниран автомобил. Охраната не е имала възможност да реагира.

Вижте повече СНИМКИ и ВИДЕОТО на Иво Никодимов ТУК

48-годишната Мирослава Михайлова е жената, която бе простреляна по време на покушението срещу Алексей Петров вчера. Мирослава работи в правителствена болница и има малък син. Тежко ранената е физиотерапевт, планински водач и треньор по тенис. Жената е полагала грижи за Петров, след нараняване на крака му. Тя се е движела с Алексей Петров по този маршрут всяка сряда, пише TrafficNews.bg.

Мирослава е била контактна, преди да бъде поставена в медикаментозна кома, като е казала, че е видяла мъж с маска, облечен в камуфлажни дрехи, висок около 1,80 м.

След инцидента на Мирослава са били извършени две операции, а нощта е преминала спокойно. В момента е интубирана и е в съзнание, но не може да говори. Директорът на болница „Пирогов” заяви, че при жената има охрана и по думите му вече няма опасност за живота й.

Коментари

Новини Варна