IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:49 | 18 август 2023
Обновен: 02:01 | 29 април 2024

Петър Петров - Еврото е починал?

Повдигнаха обвинение на прокурор Дилян Деянов за казуса "Осемте джуджета"

По материала работи: Слав Велев
Петър Петров - Еврото е починал?

Петър Петров, известен като Пепи Еврото, е мъртъв. Получил е инфаркт в Обединените арабаски емирства, твърди сайтът Frognews.bg, позовавайки се на собствени източници от Дубай. 

ОАЕ е последната известна локация на бившия следовател, който избяга преди няколко месеца от страна със сина си - с полет от Бургас до Гърция и след това до емриствата. 

Засега няма официално потвърждение от институциите няма.

В същото време Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във връзка с казуса „Осемте джуджета“. Той дойде в прокуратурата заедно с адвоката си Людмил Рангелов, но отказа коментар пред медиите.

Деянов е обвинен, че на 18.02.2020 г. е върнал неправомерно веществени доказателства - златни монети, на лице, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона. Наложена му е прокурорска мярка „подписка“. Рангелов посочи, че делото, по което не прецизно са върнати монетите е свързано с „Осемте джуджета“.

Адвокатът Рангелов обясни, че „това е изпускане на налягането в грешната посока, за да може да се успокои общественото мнение, че казусът „Осемте джуджета“ има някакво развитие, не там обаче, където е неговата същност“, предаде БНТ.

Защитникът добави, че зависи от административния ръководител дали Деянов ще бъде отстранен от длъжност, като посочи, че очаква такова искане. Според Рангелов клиентът му ще бъде оправдан, но „истинските хора, които са виновни за историите около „Осемте джуджета“, засега ги няма“. Той посочи още, че на върнатите монети не е правена експертиза и не е удостоверено, че са златни.

Коментари

Без име ( преди 8 месеца )
По- добре да гониш вятъра, отколкото да доказваш каквото и да е на скапаното българско "правосъдие"...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна