IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:07 | 25 август 2023
Обновен: 01:49 | 6 май 2024

Васил Божков кацна в София, задържаха го

Във Facebook бизнесменът написа: „Кацнах. Имам среща с бухалките”.

По материала работи: Слав Велев
Васил Божков кацна в София, задържаха го

Кадър: БНТ

Обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков кацна в София. Той бе отведен от екипи на "Гранична полиция", тъй като срещу него има наложена мярка за задържане за срок от 72 часа.

За прибирането си хазартният бос с 19 обвинения съобщи в своя Фейсбук профил, като публикува и снимка в самолет. Васил Божков е в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него, предаде БНТ.

Във Facebook бизнесменът написа: „Кацнах. Имам среща с бухалките”.

Бизнесменът e бил откаран в МВР болница за преглед. Това заяви неговият адвокат Стоян Баумайер. Той уточни, че до 24 август Божков не е имал разрешение от властите да напуска Дубай, предаде NOVA.

Защитникът добави, че в момента не може да коментира защо Божков е арестуван. Щели да коментират в понеделник. „Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда”, обясни Баумайер решението на Божков да се върне в България.

„Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг”, категоричен е Баумайер по повод има ли връзка връщането на Божков с убийството на бизнесмена Алексей Петров.

Срещу Божков има общо четири разследвания. По едно от тях той е обвиняем като поръчител на убийството на Манол Велев, на хазартен бос от Благоевград и на един от атентатите срещу Алексей Петров. Божков обявява завръщането си у нас ден след погребението на бившата барета и точно осем дни сред показния разстрел на Петров.

През пролетта на миналата година бизнесменът обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Коментари

Новини Варна