IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:00 | 4 септември 2023
Обновен: 06:45 | 29 април 2024

8 партии и 3 коалиции се регистрираха вече за местния вот

Те са представили подписка с не по-малко от 2500 избиратели, които подкрепят тяхното участие в изборите през октомври

По материала работи: Слав Велев
8 партии и 3 коалиции се регистрираха вече за местния вот

8 партии и 3 коалиции вече са подали документи за регистрация, каза пред журналисти председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. Тя припомни, че крайният срок за подаване на документи е 13 септември, 17 :00 часа, предаде БТА

Партиите и коалициите трябва да представят подписка с не по-малко от 2500 избиратели, които подкрепят тяхното участие в местните избори, удостоверение за актуално състояние, удостоверение от Сметната палата за внесени финансови отчети, образец от подписа на представляващия ,печата, банковата сметка, на която ще се обслужва кампанията, обясни Нейкова. Тя добави, че коалициите трябва да представят и коалиционно споразумение. 

Документи подадоха партиите  „Българска нова демокрация“, "Свобода", „Партия на Зелените“, „Пряка демокрация“, „ Развитие за Септември и региона",  БСД-Евролевица, „Български социалдемократи“ и коалициите  "Заедно за силна община", "Граждани за общината“ и "Съединение за Пловдив". 

БТА припомня, че за участие в местния вот политическите формации трябва да се регистрират в ЦИК. Ако партия или коалиция не е регистрирана в ЦИК, тя не може да се регистрира после и в ОИК и да участва в местния вот.

Коментари

Новини Варна