IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:30 | 7 септември 2023
Обновен: 15:37 | 1 май 2024

Депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата на първо четене

Кметовете стават катаджии, ще прибират и процент от глобите

По материала работи: Слав Велев
Депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата на първо четене

Снимка: Черно море/АРХИВ

Парламентът прие на първо четене четирите законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата, внесени от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

Предвижда се забрана за шофиране в рамките на 12 месеца и глоба от 3000 лева за водачи, които нарушават правилата за преминаване през железопътен прелез, предаде БНР

С промените, внесени от ГЕРБ-СДС, се предоставя възможност на общините да осъществяват контрол върху правилата за движение по пътищата, като ще имат право да използват по-голям брой технически средства за контрол. 

Прието бе "Пътна полиция" да има пълен достъп до общинските камери, а 70% от приходите от наложени глоби от нарушения да остават в бюджетите на общините.

Одобрено бе и в рамките на една година за младите шофьори да важи забраната да управляват автомобил с над 120 конски сили, както и да шофират през нощта в часовете след 22 часа до 6 часа сутринта. 

Коментари

Новини Варна