IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
11:00 | 8 септември 2023
Обновен: 22:43 | 25 април 2024

Тръбата на плаж "Атлиман " е дъждовен колектор

След пороите по ивицата се появиха тръби, които влизат в морето и предизвикаха въпроси

По материала работи: Слав Велев
Тръбата на плаж "Атлиман " е дъждовен колектор

Кадър: БНТ

След пороите по плажовете Хармани и Атлиман се появиха тръби, които влизат в морето и предизвикаха въпроси - какво се излива от тях. От РИОСВ заявиха, че не става въпрос за отходни води.

Тръбата на плажа "Атлиман" е законна, това е дъждовен колектор - ако някой твърди, че е незаконна, да заповяда в кметството да му покажа проекта. Това каза пред БНТ кметът на Китен Николай Марков.

"Това е дъждовен колектор, през който минава водосборът на 80% нашия град. Естественият път на водата е най-ниската точка - морето. Тук през тази тръба минават само дъждовни води, когато има такива", каза Николай Марков - кмет на Китен.

В Китен няма никъде битова канализация, която да е заустена в морето.

"Това са проекти, съгласувани с РИОСВ, получили са санкции от нас, няма от какво да се притесняват хората", каза Павел Маринов от РИОСВ-Бургас.

РЗИ-Бургас днес ще вземат проби по плажовете в района на Царево. Властите призоваха да не се влиза в морето докато не излязат резултатите от пробите.

Коментари

Новини Варна