IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:00 | 8 септември 2023
Обновен: 15:56 | 27 април 2024

Оставиха в ареста мъж, убил сестра си в Омуртаг след спор за имоти

67-годишният Б.М. наръгал смъртоносно 62-годишната си родственица

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста мъж, убил сестра си в Омуртаг след спор за имоти

Състав на Окръжен съд – Търговище уважи като основателно искането на Окръжната прокуратура и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 67-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за убийство, извършено по хулигански подбуди в град Омуртаг. Б.М. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му днес в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Деянието било извършено на 7 септември преди обяд, в центъра на град Омуртаг. 67-годишният Б.М. и неговата 62-годишна сестра се скарали, като повод за скандала били семейни имоти. Изведнъж мъжът извадил нож и наръгал жената, нараняването се оказало смъртоносно и тя починала.

Още на място обвиняемият бил задържан от служители на ОД на МВР – Търговище, а по-късно същия ден бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11 от НК. 

Определението на Окръжен съд - Търговище подлежи на въззивна проверка от Апелативния съд във Варна.

Коментари

Новини Варна