IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:20 | 23 септември 2023
Обновен: 13:22 | 5 май 2024

Забраниха бебешки стоки заради риск от задушаване (СНИМКИ)

Става въпрос за възглавници за хранене и чесалки за зъби

По материала работи: Слав Велев
Забраниха бебешки стоки заради риск от задушаване (СНИМКИ)

Снимки: "Ние потребителите"

Създателят на онлайн платформата "Ние потребителите" Габриела Руменова алармира за опасни стоки, предназначени за бебетата. Става въпрос за бебешки възглавници за хранене и чесалки за зъби, при употребата на които има висок риск от задушаване. 

"В новия бюлетин на системата за бързо оповестяване за забранени опасни нехранителни стоки в Европейската общност фигурират няколко бебешки стоки със сериозен риск, включително задушаване на детето", информира експерта.

Тя сигнализира, че голяма част от тези стоки се закупват от едни от най-големите платформи в света за продажба на стоки.  

"Тъй като се предлагат онлайн, повечето от които и през AliExperss, откъдето и много българи пазаруват, разпространяваме полезна информация за вида, описанието и отличителни характеристики /артикулни номера, баркод и пр./, за да знаят хората и да ги избягват", казва още тя.

Коментари

Новини Варна