IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:00 | 24 септември 2023
Обновен: 02:07 | 28 април 2024

Какво време ни очаква през последната седмица на септември

По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще става още за плаж

По материала работи: Слав Велев
Какво време ни очаква през последната седмица на септември

Снимката е илюстративна: АРХИВ

В близките часове над западната половина от страната ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. В крайните северозападни райони има условия за локални интензивни явления, възможни са и градушки.

В Източна България ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, привечер в северозападните райони временно ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, по-ниски по морския бряг, в София около 29°.

През нощта валежи от дъжд ще има все още на места в северозападните и планинските райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, в София около 16°, а максималните между 25° и 30°, в столицата около 25°.

Утре над западните райони облачността ще е значителна, но само на отделни места в планинските части ще превали краткотрайно, докато над източната половина от страната ще е предимно слънчево. Вятърът ще е умерен, временно силен и ще е с посока от изток-североизток, като в областите Добрич, Варна и Бургас поривите могат да достигнат скорост до около 90 км/ч.

По Черноморието ще бъде слънчево. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2-3 бала, а на север около 4 бала.

През нощта ще бъде ясно с умерен вятър, предимно от изток. В ранните сутрешни часове ще има разкъсана ниска облачност. Минималните температури ще са 15-20 градуса. През деня ще преобладава слънчево време. Следобед очакваме усилване на вятъра от изток-североизток, а от запад на изток ще настъпва висока облачност. Максималните температури ще се понижат до 25-30 градуса. Вълнението на морето ще е 3, през деня ще се увеличи до 3-4 бала. Температура на морската вода 23°-24°. За Варна минимална 20, максимална 26 градуса.

Облачно ще бъде и над масивите от Западна България, като само на отделни места ще има валежи от дъжд. На изток ще е предимно слънчево. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.

В близките дни вятърът ще е до умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен. Ще преобладава слънчево време с повече облаци над Южна България, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°.

Коментари

Новини Варна