IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:00 | 28 септември 2023
Обновен: 17:29 | 28 април 2024

Блъснаха 5-годишно дете на тротоар в София

То е в реанимация, с черепно-мозъчна травма и множество контузии

По материала работи: Слав Велев
Блъснаха 5-годишно дете на тротоар в София

Снимка: NOVA

5-годишно дете беше ударено снощи от отскочила кола на тротоар в София. Инцидентът е станал малко преди 21 ч. след челен сблъсък между два автомобила на бул. „Копенхаген”.

Опит за обратен завой и отнето предимство е причината за сблъсъка между двете коли. Едната се забива в дърво, отскача и връхлита детето и майка му. Очевидци обясниха, че след удара детето е било контактно, но силно уплашено.

„Автомобилът, който удари другата кола и майката с детето, мина с бясна скорост. Движеше се поне със 120 км/ч. Не пожелавам на никого да види това, което видях. Чух удара все едно беше бомба”, обясни Петя Георгиева, цитирана от NOVA.

„Чуваха се страшни писъци. Детето беше на тротоара, заедно със своите родители. То плачеше уплашено. След като линейката дойде, всички се качиха и заминаха за „Пирогов”, добави очевидец.

Пробите за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни.

5-годишното дете е настанено в Клиниката по детска реанимация в "Пирогов". Това съобщиха от лечебното заведение. Извършени са подробни прегледи и изследвания от интердисциплинарен екип. Те показват, че пострадалото е с лицево-челюстна травма, черепно-мозъчна травма и контузии.

Коментари

Новини Варна