IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:20 | 27 септември 2014
Обновен: 01:56 | 1 май 2024

От утре ще бъде слънчево

От утре ще бъде слънчево

По материала работи: Пламен Янков
От утре ще бъде слънчево

Утре над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България. Ще духа слаб северозападен, в Източна България предимно умерен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик.

Над Черноморието облачността ще се разкъса. Ще се задържи ветровито с предимно умерен северен вятър, който едва вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 17°-18°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен вятър от север-североизток. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 3°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните във вторник и сряда ще са между 20° и 25°. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Коментари

Новини Варна