IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
08:21 | 9 октомври 2023
Обновен: 23:19 | 24 април 2024

87 българи пристигнаха с втори самолет от Израел

Най-малко 700 души загинаха по време на широкомащабните нападения на палестинската групировка "Хамас"

По материала работи: Слав Велев
87 българи пристигнаха с втори самолет от Израел

Снимка: Пресцентър на НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на парламента Филиз Хюсменова и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещнаха рано тази сутрин втория самолет с българи, евакуирани от Израел, съобщиха от пресцентъра на парламента. С втория самолет в България се прибраха 87 наши съграждани.

Председателят на парламента Росен Желязков и неговите заместници Филиз Хюсменова и Никола Минчев посрещнаха и първия самолет, с който в страната пристигнаха 92-ма българи. Те кацнаха на летище София с правителствения „Еърбъс" снощи.

Вчера се проведе заседание на Националния контратерористичен център. Няма опасност за България по отношение на общите заплахи от терористична дейност, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след заседанието. Запазва се обаче рискът от проникване на членове на терористични организации чрез бежанските потоци в България, каза председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев. 

Най-малко 700 души в Израел са загинали по време на широкомащабните нападения на палестинската групировка "Хамас", предаде вчера ДПА.

Коментари

Новини Варна