IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:20 | 14 октомври 2023
Обновен: 21:35 | 28 април 2024

Екскурзоводи: В Египет е спокойно, има туристи от цял свят

В момента в арабската държава е пълно с български групи

По материала работи: Слав Велев
Екскурзоводи: В Египет е спокойно, има туристи от цял свят

Български екскурзоводи, които се намират в египетските курорти Хургада и Шарм ел- Шейх, обявиха, че положението на място е спокойно, хотелите са пълни и има туристи от цял свят. В Шарм ел-Шейх положението е нормално. Хотелите и плажовете са пълни с германци, италианци, англичани, поляци, руснаци, румънци и други туристи, обяви пред TravelNews Тоника Колева, екскурзовод на място към туроператора „Абакс“. Според нея полетите си продължават и по информация на местното летище няма анулиране на такива от Европа. Колева обясни, че екскурзиите в Червено море се провеждат, както и тези до Луксор и Кайро. Дори и до Петра в Йордания, където също няма проблеми. Единствено е свален от програмите Йерусалим заради войната. Всичко е спокойно и нормално, като сигурността в Египет винаги е била на високо ниво и групите са придружавани от военни ескорти, допълни Колева.

В другия курорт – Хургада, в момента има много български туристи, ходят на екскурзии в Червено море, до Луксор и Кайро. "Местните власти казват, че войната между Израел и Палестина не е тяхна и ще гарантират сигурността на туристите“, каза Венелина Данчова, екскурзовод към туроператора „ТЕЗ Тур“, която е от два месеца в Хургада. Тя каза, че има много туристи от Германия, Англия, Румъния, Русия и други страни. Според нея истерията идва от България, където се пуска противоречива и изкривена информация. „Туристите, които предстои да пътуват за Египет, трябва да бъдат спокойни, защото дори и при най-малки съмнения големите европейски туроператори ще спрат програмите и чартърите си до страната“, подчерта Данчова.

Мария Тодорова, която е екскурзовод и живее в Хургада от 3 години, коментира, че е време за реална информация от Египет. Поради многото въпроси от страна на клиенти, приятели и дори от нейното семейство, тя публикува информация в своя фейсбук профил. „Израел и Палестина са много далеч от Хургада и не виждам защо всички са решили, че Хургада е във война. Вчера моя клиентка ми писа, че полетът за 24 октомври от България е отменен и няма да има чартър поради сложната обстановка в Египет /нямам идея коя е агенцията, която проваля ваканцията на хората/. Живеем си спокойно, екскурзиите вървят всеки ден и животът тук е съвсем нормален. Моля, и за миг да не ви минава през ума да се отказвате от ваканцията, за която вече сте платили и да губите една маса пари, които само вие си знаете как сте изкарали. Имах група българи преди 2 дни в Луксор, а днес имам един автобус с българи в Кайро, както и в Луксор.

За сравнение, ще кажа, че все едно войнат в Украйна да нарушава нормалния живот в България. Нямам идея какво говорят по новините и как ви стесират, но според мен е по - добре да изключите телевизора и да отделите време, за да си приготвите багажа, защото тук ви очаква една седмица забавления, релакс и нови спомени с вашите приятели , роднини и семейство.

За никой не е тайна, че Израел и Палестина се бият от 100 години и даже вече и те самите нямат спомен защо? Надявам се с този пост да съм отговорила на сто процента и да съм разсеяла всички съмнения, които новините на България всяват във всеки от вас. Нямам идея защо лъжат и побъркват народа по този начин. Стягайте багажа и право в Хургада…..“, пише Мария Тодорова.

Коментари

Новини Варна