IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:15 | 26 октомври 2023
Обновен: 23:16 | 28 април 2024

Младеж изпадна в потрес от покупката си… шоколад с пълзящи червеи

След като излязох от магазина започнах да ям и усетих, че нещо мърда в устата ми, разказа Божидар Кръстев

По материала работи: Слав Велев
Младеж изпадна в потрес от покупката си… шоколад с пълзящи червеи

Кадри: БНТ/Колаж: Стнадарт

Софиянец изпадна в потрес от покупка в голяма хранителна верига в столицата.

Той си купи шоколад с фъстъци и стафиди, в който има и червеи. Божидар Кръстев веднага е подал сигнал до Агенцията по храните. Проверката е установила и други развалени шоколади от марката, като цялата партида е иззета от магазините на търговската верига.

"След като излязох от магазина започнах да ям от шоколада и усетих, че нещо мърда в устата ми. Учудих се, изплюх го и видях, че има червей. Загледах се в шоколада и видях, че там има още червеи и вече ми стана ясно", разказва мъжът пред БНТ.

Според Кръстев най-вероятно червеите са били в ядките или стафидите. Иначе шоколадът има срок на годност до март догодина и няма промяна във вкуса му.

"Мислех си да почерпя една моя приятелка, която щях да видя по-късно, но за щастие се усетих навреме, че имаме проблем и не се стигна до това. Защото иначе щеше да е трагично, с писъци и така нататък", споделя Божидар.

Мъжът веднага се обадил на телефона на Агенцията по храните, подал и жалба по електронен път.

От Агенцията по безопасност на храните са установили, че в дадената партида наистина има проблем. Тя е иззета и спряна от продажби в цялата търговска верига.

От БАБХ съобщават, че проверката продължава и при производителя, който е от чужбина, след което ще бъдат предприети последващи мерки.

От търговската верига, където е закупен шоколада съобщават, че са извършили тяхна проверка по случая. Според тях става дума за изолирани и последни бройки от една партида, които са били налични само в един от магазините на веригата. Незабавно се уведомили доставчика на въпросните шоколади и ще изискват по-строг контрол при производството им.

Коментари

Новини Варна