IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
10:30 | 26 октомври 2023
Обновен: 05:39 | 28 април 2024

Какво прави петелът с майка си? Второкласници в шок, бесни родители!

Домашното провокира дискусия в социалните мрежи

По материала работи: Слав Велев
Какво прави петелът с майка си? Второкласници в шок, бесни родители!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Котка сграбила петел, но искала да го изяде под благовиден предлог..." Така започва текст на басня, даден на ученици от втори клас за препис.

Баснята е на Езоп - "Котка и петел". Домашното възмути родители заради част от текста, описваща петела като "птица, безсрамна по своята природа: сношава се с майка си и със сестрите си".

"Как мислите - дали този текст е подходящ за преписване за деца от 2-риживо клас?", пита родител, публикувал в социалните мрежи текста на баснята.

Последва вълна от коментари - "за" и "против" текста за второкласниците и възпитанието на децата, предаде Bulgaria ON AIR

"Явно не сте чували разговорите на второкласниците през междучасието... Текстът няма да е толкова шокиращ", пише родител.

Не са малко хората, които определят текста просто като "тъпотия". Има и съвети родителите да обясняват на децата "елементарни природни явления, а не да ги оставим да седят в неведение и да чакаме някой филм или клип в TikTok да ги научи".

Коментари

Новини Варна