IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
14:20 | 26 октомври 2023
Обновен: 12:44 | 27 април 2024

Какви автомобили втора ръка не трябва да се купуват без диагностика?

Вижте кои модели са предразположени към проблем с двигателя или скоростната кутия

По материала работи: Слав Велев
Какви автомобили втора ръка не трябва да се купуват без диагностика?

В някои държави по света има прекупвачи на автомобили, които намират изгодно продавани употребявани коли и след това уреждат препродажбата им, което им носи сериозни приходи. Тези търговци определено имат опит с по-стари превозни средства и са наясно с някои от техните особености.

Един от тях, пожелал анонимност, посочи пред изданието Carsweek какви коли не бива да се купуват, без да им бъде направена диагностика в специализиран сервиз. Сред тези модели попадат Peugeot 1007, Toyota Corolla и Opel Astra H, които са оборудвани с роботизирана скоростна кутия с един съединител.

Моделът на Peugeot може да създаде проблеми и ако е оборудван с комбинация от автоматична трансмисия AL4 и двигател EP6. Същото важи и за по-стари автомобили на Renault със 4-степенна автоматична скоростна кутия DP0. Тези трансмисии са прости и няма трудности при ремонта им, но не могат да се похвалят със сериозен ресурс, пише AutoMedia.

Търговците препоръчват да се избягват също така корейските Kia Cerato, Kia Optima, Hyundai ix35, Kia K5 и Kia Sportage, под чийто капак са поставени бензинови двигатели, произведени в началото на миналото десетилетиe. Тези мотори имаха проблеми както с възпламеняване, така и с надиране на цилиндрите. Затова и преди покупката на някои от тези модели, задължително трябва да се направи диагностика.

Според експертите, също така трябва да се внимава и с покупката на китайски модели, произведени преди повече от 5 години. Каросерията на тези автомобили гние, при това сериозно, което се превръща в сериозен проблем.

Още новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна