IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:57 | 29 септември 2014
Обновен: 11:46 | 19 април 2024

Няма да има проблеми със снегопочистването

Няма да има проблеми със снегопочистването

По материала работи: Деян Михайлов
Няма да има проблеми със снегопочистването

Проблем със зимното снегопочистване няма да има, защото тази дейност се плаща от бюджет 2015 г. 13 милиона лева са нужни за тази дейност. Осигурени са пясък, луга и пари за почистването на пътищата, заяви в Пловдив директорът на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.
По думите му, ако не подготвим сега пътната мрежа за идващата зима, напролет положението ще е апокалиптично. 15 милиона лева са нужни за възстановяането на пътища и съоръжения, които силно пострадаха от дъждовете. В момента те са закърпени с подръчни средства, така че да бъдат проходими, но са далече от това как трябва да бъдат, допълни Лазар Лазаров.
Директорът на агенция "Пътна инфраструктура" допълни, че още 15 млн. лв. са нужни за спешни ремонти и строителство по големи инфраструктурни обекти в страната като 3-те виадукта на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", на мостовете на реките Луда Яна, Дяволска река край Приморско и др.
Общо 32 милиона лева не достигат в бюджета на агенция "Пътна инфраструктура", допълни още Лазар Лазаров.

Коментари

Новини Варна