IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
07:36 | 3 ноември 2023
Обновен: 05:16 | 24 април 2024

Европейският шампион по биатлон Красимир Анев се простреля

36-годишният самоковец е открит в района на язовир "Дренов дол" край Кюстендил

По материала работи: Слав Велев
Европейският шампион по биатлон Красимир Анев се простреля

Бившият биатлонист и звезда на националния отбор по биатлон на България Красимир Анев се е прострелял в корема и е настанен за лечение в столична болница. Това научи Dir.bg от свои източници, като информация за инцидента бе публикувана в бюлетина на Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Вчера около 19 часа в полицията в областния град е получен сигнал за самопрострелял се мъж в района на язовир "Дренов дол" край Кюстендил, предаде "Dir.bg".

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които са открили 36-годишен мъж от Самоков, прострелял се е в областта на корема със законно притежаван пистолет.

Красимир Анев е транспортиран в столична болница за лечение, с опасност за живота е, допълват от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. По информация на Dir.bg бившият биатлонист е поставен в медикаментозна кома.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. Към момента няма официална информация дали се касае за опит за самоубийство или за нещастен инцидент. 

Биатлонистът, който е европейски шампион на 20 километра индивидуално от Раубичи 2019, сложи край на състезателната си кариера през 2020 г. 

След 22 години по трасетата на биатлона, Красимир Анев има 23 медала от международни състезания, сред които европейска титла при юношите и мъжете, 4 сребърни медала и още толкова бронзови от първенства на Стария континент, призови места в стартове за Световната купа, отличие и на Световните военни игри.

Най-добрите класирания на самоковеца, който е роден на 16 юни 1987 г., в състезанията за Световната купа са 8-мо място на 20 km индивидуално в Йостерсунд през 2012/13, 12-то място на 10 km спринт в Хохфилцен през 2010/11 и Оберхоф през 2011/12. Най-доброто му постижение на олимпийски игри е 25-то място на олимпийските игри във Ванкувър 2010.

Коментари

Новини Варна