IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:20 | 7 ноември 2023
Обновен: 17:33 | 25 април 2024

Разследват смъртта на благороден елен и две кошути в Шуменско

Предполагаемите бракониери са разпознати като членове на ловна дружина

По материала работи: Слав Велев
Разследват смъртта на благороден елен и две кошути в Шуменско

Снимка е илюстративна: iStock

Две кошути и един благороден елен са били убити в Шуменско, съобщиха от полицията. В гориста местност до село Ружица, община Никола Козлево, горски служители са открили убитите животни. Вече е започнало разследване.

“В неделя служители на горското стопанство спират последователно два автомобила, единият от които е джип с ремарке. Оказало се, че пътниците в колите и единият от шофьорите са с окървавени ръце. Колегите са поискали ловен билет, при които спрените за проверка правят опит да избягат”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” Петър Железов, директор на Държавното горско стопанство - Нови пазар, на чиято територия се случва това криминално деяние.

Лицата, управлявали автомобилите, и техните спътници са разпознати. Те са от ловна дружина в село Вълнаре. Законът предвижда за бракониерство до една година лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лева.

Коментари

Новини Варна