IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
19:23 | 17 юни 2015
Обновен: 13:17 | 17 април 2024

Патриотите дават кмета на Пловдив на прокурор

От партията изнесоха данни, че Иван Тотев бил обвързан със строителна фирма през съмнителни обществени поръчки

По материала работи: Слав Велев
Патриотите дават кмета на Пловдив на прокурор

Депутати от Патриотичния фронт са сезирали главния прокурор с искане за разследване на кмета на Пловдив Иван Тотев, информира Дарик.

 

Зам.-председателите на партията Борис Ячев и Валентин Касабов изнесоха данни, че Иван Тотев бил обвързан със строителна фирма през съмнителни обществени поръчки. Копие от сигнала до главния прокурор те са изпратили на финансовия министър и на Агенцията за държавна финансова инспекция. Сигналът се внася и до парламентарната антикорупционна комисия.

 

Борис Ячев и Валентин Касабов цитираха обществената поръчка за изграждането на Колодрума, която е  оскъпена многократно. „Общото финансиране през годините за обекта от държавата и общината до момента е в размер на над 60,1 млн. лв., без да има гаранция че това е окончателната стойност. Въпреки, че няма разширение на сградата или предвидени за изграждане нови обекти, стойността е нараснала от 22- 24 млн. лв. на 60 млн. лв., пишат в сигнала си депутатите. По думите им притеснение буди и фактът, че за изграждане на спортната зала са проведени значителен брой обществени поръчки.

 

Същата строителна фирма е един от основните изпълнители на строежа на Колодрума, като в същото време фирмата строи семейния хотел „Империал" и къщата на кмета в центъра на Пловдив, на ул. „Богомил". Същото юридическо лице е дало в заем на фирма на майката на Иван Тотев - Роза Тотева над един милион лева, твърдят още патриотите.

 

Според тях Тотев в момента се очертава като един от най-крупните олигарси през  последните четири години в България, защото семейството му притежава огромен хотел на девет етажа, сега строи бизнесцентър до хотела, огромна къща в центъра, вила в Белащица и притежава имоти в Гърция.

 

Народните представители цитираха журналистически разследвания за още нарушения при обществени поръчки, сред които строежа на Зоологическата градина и Цар-Симеоновата градина.

Коментари

Новини Варна