IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:40 | 11 ноември 2023
Обновен: 11:30 | 26 април 2024

Вятър и дъжд в следващите дни

Във Варна ще бъде предимно слънчево в неделя с максимални температури около 17 градуса

По материала работи: Слав Велев
Вятър и дъжд в следващите дни

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Времето продължава да бъде ветровитото - ще духа умерен и силен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от северозапад. Северно от планините ще се проявява като фьон, а поривите му ще достигат близо 100 км/ч.

Ще има и валежи от дъжд, на места главно в Югоизточна България, и гръмотевици. Чак привечер облачността ще започне да намалява, а до полунощ валежите навсякъде ще спрат. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса.

След полунощ вятърът ще се ориентира от югозапад, в Дунавската равнина ще е временно силен. Опасно ветровито ще се задържи до обяд в североизточните райони от страната и там остава в сила предупреждение - код жълто.

След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, а привечер в Югозападна България ще завали дъжд. През нощта срещу понеделник валежи ще има и на места в югоизточните райони. Температурите ще се понижат - максималните ще са между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен, преди обяд по северното крайбрежие - силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде между 2 и 4 бала, с тенденция към отслабване.

Във Варна ще има променлива облачност без валежи в неделя. Минималните температури ще бъдат 6 градуса, а максималните 17 градуса.

В планините сутринта ще бъде с разкъсана облачност, която в следобедните часове в масивите от Западна България ще започне да се увеличава.

Привечер от югозапад ще започнат валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще отслабва.

След слънчевото утро, през деня облачността над Балканите ще се увеличава. В западните райони от полуострова ще има валежи от дъжд, значителни в Албания. Предстои и захлаждане.

В понеделник на много места в югоизточната половина от страната ще вали дъжд, с по-значителни количества в крайните югоизточни райони.

С около 4-5 градуса по-високи ще се температурите във вторник, когато вероятността за валежи е малка.

Отново ще вали в сряда, докато в четвъртък ще има повече слънчеви часове.

Коментари

Новини Варна