IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
21:42 | 17 юни 2015
Обновен: 03:55 | 21 април 2024

Кмет обяви доходи 6269 лева от хазарт

Той играе най-често на алтернативен брой голове, корнери, картони, резултати на полувремената

По материала работи: Слав Велев
Кметът на община Борино Октай Алиев

Кметът на община Борино Октай Алиев е обявил в годишната си данъчна декларация за имотното си състояние пред Сметната палата доход 6269 лв. от хазартни игри. “Сумата е натрупана от залагания на футболни мачове в букмейкърски компании”, каза Алиев. Той дори не бил длъжен да ги декларира, но го направил с идеята всичко да е прозрачно. “Важното е не ръстът на печалбата, а самата тя. Като не ми върви - спирам да играя. Изваждам от сметката си първо 20 долара и залагам 10 долара, като ги увелича - продължавам. Не успея ли, спирам. Какви печалби съм направил, всеки, който иска, може да провери в сайта на букмейкъра”, казва кметът.

 

Алиев е страстен фен на залаганията и играе още от времето, когато е бил студент в Лесотехническия университет. Според регистъра на Сметната палата за 2012 обявил 14 224 лв., а за 2013 г. - 9747 лв.

 

Той играе най-често на алтернативен брой голове, корнери, картони, резултати на полувремената, рядко на крайни резултати с 1, Х, 2 във футболни мачове. Почти не пуска залози за любимите си отбори като “Ливърпул”, “Байерн”, “Барселона”, “Ювентус”, “Галатасарай”, ЦСКА, защото може да сбърка от пристрастност. Твърди че числото 13 го преследва през живота му. Това е бил номерът му в училище, като студент сборът от числата на факултетния му номер правел 13, а на последните избори с фаталното число е била бюлетината му.

 

Източник: "24 часа"

Коментари

Новини Варна