IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:20 | 30 ноември 2023
Обновен: 11:59 | 28 април 2024

След скандал: Депутатите избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

ПП осъдиха думите на Пеевски за Денков, той отвърна

По материала работи: Слав Велев
След скандал: Депутатите избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

Кирил Петков и Делян Пеевски/Снимка: БГНЕС

Проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ- СДС беше избран за подуправител на Националната здравноосигурителна каса.

"За" проф. Мавров гласуваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. "Против" бяха ПП-ДБ, БСП, както и четирима депутати от “Възраждане”.

Останалите депутати от “Възраждане” и ИТН не гласуваха.

Тази кандидатура предизвика скандал между ПП-ДБ, “Възраждане” и ГЕРБ-СДС. Нападките бяха по-скоро лични и политически за кабинета и неговата работа.

Преди това политическа партия „Продължаваме промяната“ осъжда критиките на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата. Това се посочва в позиция на партията, разпространена от пресцентъра ѝ. 

„Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости“, посочват в позицията си от „Продължаваме промяната“.

От партията отбелязват, че продължават да изпълняват целите си въпреки всички предизвикателства.

В открито писмо до министър-председателя Николай Денков Делян Пеевски заяви, че наблюдава управленска безпомощност за справяне с "климатично предизвикателство снеговалеж". По-късно в кулоарите на парламента Делян Пеевски каза, че целта на критиките му към премиера е той „да почне да си върши работата“. 

"Премиерът Николай Денков не може сам да се защити, той има нужда от батковците му от ПП - Кирил Петков и Асен Василев, те го пазят. Нека достойно те да заемат премиерското място, защо са го пратили това немирно момченце да си играе с играчките в този кабинет", това заяви председателят на ПГ та ДПС Делян Пеевски и допълни: "Денков не знае как да управлява, той си отива след 3 месеца, тази тема е приключена". 

По думите на Пеевски оценката за премиера са я дали хората, на фона на сложната снежна обстановка и все още населени места, които са без ток. 

"Това е пълен провал", допълни той. 

Коментари

Новини Варна