IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:40 | 1 декември 2023
Обновен: 23:00 | 28 април 2024

Тийнейджъри системно трошат коли в Добрич (ВИДЕО)

Момчетата сами пуснали видео с "подвизите си" в социалните мрежи

По материала работи: Слав Велев
Тийнейджъри системно трошат коли в Добрич (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: NOVA

Вандали вилняха в центъра на Добрич. Младежи ритат паркирани автомобили, чупят странични огледала и се снимат за социалните мрежи. Това е заснето на камерите на една от жилищните кооперации, само на метри от областната управа в града.

Преди няколко вечери по ул. „Христо Смирненски” в Добрич редица автомобили осъмват с повреди от шумното забавление на младежите. Самите момчета явно са толкова доволни от себе си, че пускат собствен запис в Instagram, предаде NOVA.

Един от потърпевшите е Мартин Матеев. Той разпространи видео в социалните мрежи с надеждата виновниците да бъдат открити. „Автомобилът на майка ми беше паркиран вечерта. Като излязох на сутринта беше със счупено огледало, което висеше на кабелите. Видеонаблюдението показа, че група от около 5-6 младежи, минаващи по улицата, ритаха и удряха автомобилите, като най-пострадал беше нашият автомобил. С ритник счупиха огледалото и следователно побягнаха надолу по улицата”, казва Матеев. По думите му веднага след като публикувал поста в групата на Добрич, с него се свързали много граждани, които имали информация за тези момчета. „Писаха ми от кое училище са, от кой град, защото имаше и от други градове. Доколкото съм запознат са на възраст около 15-16 години”, споделяоще потърпевшият.

Подаден е сигнал и в полицията, а реакцията на органите била много бърза. Униформените открили виновниците и ги разпитали. Това обаче далеч не е първата вандалска проява врайона, което Мартин си обяснява с наличието на дискотека в близост. „Чупят се бутилки, побоища има, викане, крещене по късните часове. Вандалщини има непрекъснато в нашата улица”, казва той. Сигнали в полицията са подавани и преди.

След като в съседство разбиват два апартамента, обитателите и на друга сграда слагат камери. Според Мартин обаче това не е достатъчно.

Той не се е срещал с младежите, но има послание за тях. „Бих им казал, че и аз съм бил на тяхната възраст. Това просто не е правилният начин да се забавляват - с рушене на чужда собственост. Има редица други неща, с които да се забавляват. На никого не би било приятно, ако се случи на техните автомобили, на родителите им”, каза още Мартин Матеев.

Коментари

Новини Варна