IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:00 | 4 декември 2023
Обновен: 11:05 | 25 април 2024

Денков: Ветото на президента за БТР-ите ще бъде преодоляно

Пеевски: Този акт на Радев е срам и опасен път към Путин

По материала работи: Слав Велев
Денков: Ветото на президента за БТР-ите ще бъде преодоляно

Министър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на Споразумението за предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.

"Това вето ще бъде преодоляно, така че не виждам за какво да коментирам", лаконичен бе премиерът.

Тази сутрин държавният глава върна за ново обсъждане в Народното събрание Споразумението с Киев. То предвижда страната ни да предостави безвъзмездно 100 БТР-и от въоръжението на МВР.

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на бронирана техника за Украйна може да се определи само с една дума - срам, съобщиха от партията.

"След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен път - към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят", допълва Пеевски.

Според него Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на Президента, като с това потвърди подкрепата към Украйна и украинския народ.

"Затова в Парламента и политическия ни живот най-важният, обединяващ фактор трябва да бъдат и да останат споделените евроатлантически ценности, които са безалтернативни", допълва Пеевски.

Коментари

Новини Варна