IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:10 | 12 декември 2023
Обновен: 13:31 | 29 април 2024

Пребиха полицайка, помагала на ученици да пресекат

Служителката била нападната от мъж и жена, докато регулира движението на пешеходна пътека в столичния квартал "Бояна"

По материала работи: Слав Велев
Пребиха полицайка, помагала на ученици да пресекат

Полицайка беше нападната от мъж и жена, докато регулира движението на пешеходна пътека в столичния квартал "Бояна".

Розита Милачкова изпълнява служебните си задължения като помага на учениците от 52. ОУ „Цанко Церковски“ спокойно да преминават през пешеходната пътека. Това прави и в понеделник привечер, когато мъж и жена застават на пътя и започват да пречат на преминаващите автомобили, предаде bTV.

Полицайката ги моли да се отдръпнат, но в отговор и двамата се нахвърлили върху нея.

„При моята молба да напуснат пешеходната пътека, използваха нецензурни думи и дори си позволиха да ударят служител на реда, което е изключително грозно от тяхна страна. Може би се възползваха от това, че съм жена и съм сама. Не знам може би това им е дало сила“, обясни пред bTV Розита Милачкова.

Мъж става свидетел на случващото се, докато води детето си на тренировка в училището. Той се стича на помощ на полицайката.

„Видях как двамата я бяха нападнали. Видимо тя не можеше да се справи сама, удариха я главата. Спрях след пешеходната пътека, паркирах, и пресякох. Почнах да крещя, избутах мъжа, хванах жената, която удряше полицайката за ръка. Агресивни бяха, псуваха, ругаеха, кълнеха, той беше пиян със сигурност“, каза Радослав.

Минути след това на място идват и екипи на полицията. Нападателите са задържани. Срещу тях е образувано досъдебно производство. Мъжът е с криминални регистрации, задържан е за кражби и притежание на наркотици.

Служителката на полицията е прегледана от Спешната помощ. Предстои да бъдат установени травмите ѝ.

Коментари

Новини Варна